ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ
15 Ιαν 2020

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΜΑΤΟΣ

Έλληνες μαθηματικοί και φιλόσοφοι μελετώνται από τους μαθητές του Γυμνασίου με στόχο την πλήρη αντίληψη της επιστήμης των Μαθηματικών. Έτσι, τα παιδιά συμμετείχαν στην έρευνα για την ιστορία και την απόδειξη του Πυθαγόρειου Θεωρήματος καθώς και στη μελέτη της ζωής του Πυθαγόρα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώσαμε τις διαφορετικές πτυχές της ζωής του, καθώς εκτός από μαθηματική είχε και φιλοσοφική σκέψη. Το πιο σημαντικό κομμάτι της έρευνας των μαθητών ήταν το πλήθος των αποδείξεων και των θεωρημάτων που ανακάλυψαν, τα οποία έχουν προκύψει από πολλούς επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Αυτό μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα μαθηματικά βρίσκονται σε όλες τις επιστήμες και η μαθηματική σκέψη που αποκτούν τα παιδιά στο σχολείο, τους εξελίσσει σε όλους τους τομείς των επιστημών.
Τέλος, οι μαθητές ανέλυσαν τις αποδείξεις του θεωρήματος καθώς και τα γεωμετρικά σχήματα που συνάδουν με αυτό, χρησιμοποιώντας τα iPad και ειδικά λογισμικά με στόχο την αποτύπωση του θεωρήματος σε τρισδιάστατη εικόνα.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες